Conte Vivenciat: Els tres porquets

Aquest dilluns hem fet la cloenda la Book Week iniciada el 16 d’abril, i des de l’àrea de psicomotricitat amb els alumnes de P4, també hem fet la nostra aportació al món dels contes.

Divendres  20, les Granotes van fer una sessió de Conte Vivenciat amb el  conte d’Els tres porquets. La sala estava preparada amb diferents materials distribuïts en l’espai, vam fer una introducció verbal del conte i mica en mica ells es van començar a distribuir els papers. A l’identificar-se amb un personatge, el nen adquireix els aspectes fonamentals de la seva personalitat (per exemple, la manera que té de resoldre els conflictes, la manera de moure’s, de relacionar-se, etc.).

Tanto los cuentos tradicionales, como la práctica psicomotriz son dos caminos fundamentales para conseguir un desarrollo armónico, equilibrado y satisfactorio de los aspectos cognitivos, afectivos, motores, intelectuales y lingüísticos del niño y la niña.” Maria Antonia Pineda Cantillo (2008).

Perquè un conte tingui un efecte positiu en el nen ha de ser vivenciat, tenir un sentit per ell i connectar amb els seus interessos. El conte narrat o representat corporalment té més possibilitats d’arribar a aquest nivell de vivència. Així doncs, amb els contes motors a educació infantil podem reforçar la capacitat d’imaginar, els nens i nenes se senten protagonistes i desenvolupen la capacitat creativa i expressiva interpretant corporalment les paraules del narrador. També contribueixen a un desenvolupament global, és un conte jugat i vivenciat de manera col·lectiva.

En les sessions dels contes motors, gràcies al llenguatge i el moviment, es treballen totes les dimensions del nen/a: conativa, cognitiva, relacional, social, afectiva, fantasmàtica, i ètica.

I alhora també es treballen continguts específics centrats en l’esquema corporal, la coordinació, l’equilibri, els desplaçaments, l’estructuració espacial…

Us deixem aquí unes fotos del Conte Vivenciat Els tres porquets que van fer Les Granotes el passat divendres.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *